Com a docents de ciències, avaluem la nostra pràctica? - María Isabel Hernández Rodríguez (Universitat Autònoma de Barcelona, 2018)
El títol d'aquest article pretén convidar a reflexionar al professorat de ciències sobre per què, què i com avaluem la nostra pràctica docent. Vivim immersos en un context educatiu on es parla - i molt - sobre innovació educativa, canvis metodològics, organitzatius, de l'avaluació, etc. Però no trobem el mateix nivell de debat sobre si convé avaluar - i com fer-ho - els esforços del professorat per dissenyar, repensar i adaptar les pràctiques i experiències d'aula. Es presenta un marc analític per a l'avaluació de propostes d'aula i intervencions educatives, i s'exemplifica i es concreta amb el cas de l'avaluació d'un projecte escolar sobre la contaminació de l'aire que parteix del problema del crematori de Cerdanyola. La finalitat d'aquesta reflexió didàctica és, per tant, fer partícip al professorat de ciències d'aquest necessari debat sobre com valorem la qualitat de la pràctica docent.