Medicinske sestre v očeh študentov zdravstvene nege: kvalitativna študija - Majda Pahor (Nurses and Midwives Association of Slovenia, 2002)
Podobo določene poklicne skupine je mogoče izrisati tudi tako, da ugotavljamo, kako njene pripadnice izgledajo v očeh drugih. Avtorica v tem članku ugotavlja, kako študenti tretjega letnika rednega študija zdravstvene nege na Visoki šoli za zdravstvo Univerze v Ljubljani odgovarjajo na vprašanje, kdo so medicinske sestre v Sloveniji. Podatki so bili zbrani s pisnimi odgovori. Odgovorilo je 68 študentk in študentov. Besedila odgovorov so bila analizirana s kvalitativno tematsko analizo vsebine. Ugotovitve kažejo na »dvojnost« slovenskih medicinskih sester, kot jih vidijo študenti zdravstvene nege, tudi v zvezi z glavno značilnostjo medicinskih sester, »pomoč ljudem«.