Управлінська компетентність як необхідна умова професіоналізму менеджера освіти - В. І. Жигірь (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2013)
Жигірь В. І. Управлінська компетентність як необхідна умова професіоналізму менеджера освіти. Статтю присвячено проблемі формування управлінської компетентності менеджера освіти як необхідної умови його професіоналізму. У ній розглядаються підходи до визначення поняття, розкривається структура управлінської компетентності менеджера освіти. Схарактеризовано особливості економічного, планово-прогностичного, стратегічного, організаційного, контролюючого, інформаційно-аналітичного компонентів управлінської компетентності менеджера освіти.