تأثیر هشت هفته تمرین ایروبیک بر تعاملات اجتماعی کودکان کم‌توان ذهنی - فروغ رحمتی; احسان زارعیان (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین ایروبیک بر تعاملات اجتماعی کودکان کم‌توان ذهنی است. جامعۀ آماری این پژوهش را کلیۀ دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی تربیت‌پذیر شهرستان بابلسر در سال تحصیلی 91-90 تشکیل دادند که از بین 58 کودک کم‌توان ذهنی، 24 کودک (سن‌= 2±9‌) به‌صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه کنترل و آزمایش گزینش شدند. برای ارزیابی میزان تعاملات اجتماعی این کودکان از پرسش‌نامۀ تعاملات اجتماعی دادخواه استفاده شد. روش این پژوهش، نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون همراه با گروه کنترل بود. یافته‌های پژوهش نشان داد پس از 8 هفته تمرین ایروبیک، تعاملات اجتماعی این کودکان به‌طور چشم‌گیری بهبود یافت (0.001≥P). در‌نهایت، می‌توان نتیجه گرفت که تمرینات ایروبیک در افزایش تعاملات اجتماعی کودکان کم‌توان ذهنی تأثیر دارد و‌ بر‌اساس ماهیت خود می‌تواند تأثیر مطلوبی بر این مؤلفۀ روانی بسیار مهم داشته باشد.