Професійна рефлексія як умова становлення майбутнього фахівця - Тетяна Степанівна Плачинда (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2015)
лачинда Т. С. Професійна рефлексія як умова становлення майбутнього фахівця. Аналізуються поняття «рефлексія», «професійна рефлексія». Вивчаються думки науковців щодо ролі рефлексивного компонента в навчально-виховному процесі майбутніх фахівців. Подано авторське тлумачення поняття «рефлексія». Наведено дані тестування курсантів льотних навчальних закладів щодо рівнів сформованості професійної рефлексії. Говориться про те, що за умови формування у студентів навичок рефлексії, майбутній фахівець буде висококваліфікованим та конкурентоспроможним на ринку праці як в Україні, так і міжнародному співтоваристві.