STUDY CONSIDERING THE LEARNING OF BASIC INDIVIDUAL ACTIONS AND COLLECTIVE ACTIONS IN VOLLEY-BALL IN A TEAM OF BEGINNERS - Cristian ȘANTA; Emilia MARIȘ (Cluj University Press, 2016)
The selection of this study is based on the actual condition nationwide regarding a creation of more efficient learning methodology in volleyball game. Volleyball game known today a new development, due to the vast popularity and spread enjoyed by all ages. Spectacular game, dynamism is given by a variety of processes and technical and tactical actions of attack and defence, acting on the development of human personality, helping to cultivate educational factors aimed at developing collective spirit, imagination and perseverance (Șanta, C: 2016). Studiu privind învățarea acțiunilor individuale de bază a acțiunilor colective în jocul de volei la o grupă de începători. Lucrarea are ca obiectiv găsirea unor mijloace eficiente pentru învățarea acțiunilor de bază din jocul de volei. Jocul de volei cunoaște în zilele noastre o nouă evoluție, determinată de mare popularitate și răspândire de care se bucură la toate categoriile de vârstă. Spectaculozitatea jocului, dinamismul este dat de o mare varietate de procedee și acțiuni tehnico‑tactice de atac și apărare, acționând asupra dezvoltării personalității umane, contribuind la cultivarea unor factori educaționali ce vizează dezvoltarea spiritului colectiv, a imaginației și perseverenței (Șanta, C: 2016). Cuvinte cheie: joc, volei, inițiere, acțiuni individuale