ALGORITM DE IMPLEMENTARE A CLASIFICĂRII INTERNAȚIONALE A FUNCȚIONĂRII, DIZABILITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII LA PACIENT CU BRONHOPNEUMOPATIE CRONICĂ OBSTRUCTIVĂ: CAZ CLINIC - Diana CONDRAȚCHI (Academy of Sciences of Moldova, 2024)
În articol se previntă cazul clinic a pacientului cu bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC) reflectat prin prisma abordării biopsihosociale cu ajutorul a 2 clasificări: Clasificarea Internațională a Maladiilor (CIM-10) și Clasi- ficării Internaționale a Funcționării, Dizabilității și Sănătății (CIF), fapt care oferă formularea unui diagnostic complet, multilateral [4] care ar fuziona măsurile necesare al asistenței medicale cu cele de protecție socială. Astfel, va fi posibilă integrarea informației despre starea de sănătate a pacientului, cu cea despre dinamica bolii din perspectivă biologică, socială și personală.