Соціальні аспекти відносин української молоді та спортсменів спеціальних Олімпіад - Тетяна Юріївна Круцевич; Ірина Олександрівна Когут; Сергій Петрович Применко (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Мета дослідження - підвищення рівня соціальної адаптації атлетів спеціальних Олімпіад на підставі визначення особливостей ставлення до них студентської молоді України. Для написання статті використано матеріали досліджень, проведених у Медичному коледжі ім. Гаврося, Київському національному університеті ім. Шевченка й Національному університеті фізичного виховання та спорту України. Визначено ставлення української студентської молоді до соціальної інтеграції осіб із відхиленнями розумового розвитку; соціальне значення тренувальних, змагальних занять і волонтерських програм спеціальних Олімпіад для представлених осіб.