Життя і творчість: приклад для наслідування (до 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка) - Алла Адамівна Марушкевич (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2015)
В статті розглядаються позиції окремих відомих в Україні постатей щодо життя і творчості Тараса Шевченка; розкриваються витоки духовності поета та актуальність його життєвого прикладу у вихованні сучасної молоді; акцентується увага на релігійності творів Тараса Шевченка та на його вмінні долати труднощі.