Формування культури дозвілля студентської молоді - Ірина Олександрівна Олійник; Катерина Григорівна Єрусалимець (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розглянуто теоретичні засади організації вільного часу студента як важливого фактора їхнього культурного розвитку. Розкрито форми й стилі проведення вільного часу та проблеми формування культури дозвіллєвої діяльності студентської молоді у вільний від занять час. Культура дозвілля - це, передусім, внутрішня культура людини, яка передбачає наявність у неї певних особистісних якостей, що дають змогу змістовно та з користю проводити вільний час Розумові здібності, характер, організованість, потреба, інтерес, уміння, смаки, життєва мета, бажання - усе це складає особистісний, індивідуально-суб'єктивний аспекти культури дозвілля.