اصول برداشت علمی از آیات طبّی قرآن - Saied Soleymani; Nasrolah Fatemi-Amin (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2023)
گاهی از مباحث بین‌رشته‌ای قرآن و علوم تجربی با سابقۀ هزارساله با عنوانِ «تفسیرِ عِلمی» یاد می‌شود (1). این نوع از تفسیر قرآن در مرکز مثلثی با اضلاع تفسیر، اعجاز علمی قرآن و علوم تجربی قرار گرفته که متأثر از آنها نیز است. برداشت علمی از قرآن در بستر تاریخ موضوعِ تعریف و نقد بسیاری از مفسران قرآنی بوده است. برخی تفسیر علمی را اعم از تفسیر فلسفی می‌دانند درحالی‌که در مباحثِ طبّی، علوم تجربی در برابر علوم عقلی مثل فلسفه قرار می‌گیرد و گاهی تعریف تفسیر علمی به‌گونه‌ای است که شامل همۀ اقسام این روش نمی‌شود. با این همه به نظر می‌رسد در تعریفی عام از تفسیر علمی آیات، گونه‌های سه‌گانۀ «استخراج علوم از قرآن» و «تحمیل مطالب علمی بر قرآن» و «استخدام علم در فهم بهتر آیات قرآن» را شامل می‌شود (2)