مقایسه شاخص بلین- آمبروسیو و معیار رابینوویتس در افراد کاندید جراحی انکساری - سارا اسماعیلی شاهویر; مهدی رخصت یزدی; علی میرزاجانی; ابراهیم جعفرزاده پور (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه و اهداف غربالگری دقیق و جلوگیری از انجام جراحی انکساری در افرادی با  قرنیه هایی که احتمال ایجاد اکتژیا پس از جراحی در آنها وجود دارد ؛  امری بسیار ضروری است.  هدف از این مطالعه بررسی شاخص های بلین-آمبروسیو و معیار رابینوویتس به عنوان دو معیار غربالگری پیش از جراحی انکساری به منظور تمایز افراد مشکوک به کراتوکونوس از افراد نرمال است. مواد و روش ها مطالعه به صورت توصیفی توسط دستگاه پنتاکم  در دو گروه  افراد طبیعی (30= n  ) و غیر طبیعی(بیماران مشکوک به کراتوکونوس 19= n) انجام شد. شاخص Rabinowitz- Mc Donnel index از روی نقشه (  sagittal curvature( frontمحاسبه و مقادیر شاخص های بلین-آمبروسیو از نقشه ی Belin/Ambrosio Enhanced Ectasia (BAD) بدست آمد . اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد آنالیز قرار گرفت و جهت تحلیل آماری داده ها از آزمون Independent T-Test  استفاده گردید. یافته ها میانگین سنی بیماران 97/3±51/25 سال و میانگین نزدیک بینی 97/3±87/2- و آستیگماتیسم  08/1±25/1- دیوپتر بود . همه پارامترها به استثنای  I-S value ؛ در بین دو گروه طبیعی و غیر طبیعی( مشکوک ) از لحاظ آماری  تفاوت معنی داری داشتند (001/0 >p ). پارامترهای BAD-D و BAD-Dp بیشترین تفاوت را از حد مرزی/نقطه پایانی داشتند. نتیجه گیری شاخص های بلین-آمبروسیو نسبت به معیار رابینوویتس اطلاعات بیشتری را در تشخیص افراد مشکوک به کراتوکونوس فراهم می آورند. در این مطالعه پارامترهای BAD-D و BAD-Dp نسبت به سایر پارامترها، برای تشخیص کراتوکونوس اولیه(مشکوک) شاخص های بهتری هستند.    شاخص های بلین-آمبروسیو ، معیار رابینوویتس ، کراتوکونوس ، پنتاکم