REFLEXIA - MECANISM AL GÂNDIRII, ACTIVITĂŢII ŞI AUTOCUNOAŞTERII - Natalia TOMA (Moldova State University, 2015)
În articol este analizat conceptul, mecanismul reflexiv de control, reglare şi depăşire a anxietăţii. Reflexia este anali- zată sub diferite aspecte: ca formă de manifestare, ca trăsătură a personalităţii, ca mecanism de autoorganizare. Reflexia este un mecanism al gândirii, al activităţii, al autocunoaşterii care poate fi privit ca unul de reglare şi depăşire a anxietăţii. REFLECTION - MECHANISM OF THINKING, ACTIVITY AND SELF-KNOWLEDGE In this article is analyzed the concept of anxiety, its reflexive mechanism of control, regulation and defeat. The reflection is analyzed from different aspects: as a manifestation form, as a personality trait, as a mechanism of self- organization. Reflection is a mechanism of mind, of activity of self-k nowledge that can be seen as one of regulating and overcoming anxiety.