طراحی الگوی برندسازی لیگ برتر بسکتبال ایران - زهره رضایی; سید نصرالله سجادی; علیرضا الهی; مهدی رسولی (Sport Sciences Research Institute, 2022)
پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی برندسازی لیگ برتر بسکتبال ایران انجام شد. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نوع پژوهش های میدانی بود که از نوع پژوهش‌های کیفی است. جامعۀ آماری پژوهش، خبرگان آگاه در حوزه برند و ورزش بسکتبال بودند که براساس روش نمونه‌گیری گلوله برفی و هدفمند تا حد رسیدن به اشباع نظری، 19 نفر به‌عنوان نمونه پژوهش مشخص شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه‌های کیفی بود. به‌منظور گردآوری و تحلیل داده‌ها از روش گراندد تئوری استفاده شد. در فرایند کدگذاری باز مصاحبه های انجام‌گرفته، درمجموع 247 نشان شناسایی شد که در اولین مرحله کدگذاری با توجه به نزدیکی موضوعی و مفهومی در 27 طبقه دسته‌بندی شدند. نتایج پژوهش نشان داد که علل اهمیت برندسازی در لیگ برتر بسکتبال ایران هفت عامل بود که شامل لیگ بسکتبال ایران، فلسفه و ماهیت ورزش بسکتبال، ماهیت ورزش، نیروهای خارجی، مشتریان برند، ارتباطات و بازاریابی است. این عوامل در سه بخش عوامل داخلی، عوامل خارجی و عوامل واسطه تعریف شدند. در پایان پژوهش، مدل نهایی الگوی برندسازی لیگ برتر بسکتبال ایران ارائه شد.