تاثیر فعالیت بدنی در آب و خشکی بر سلامت عمومی و برخی عوامل آمادگی جسمانی موثر بر تعادل زنان سالمند (Sport Sciences Research Institute, 2014)
مطالعهحاضر، بهمنظوربررسی تاثیر تمرینات ورزشی در آب و KSD بر سلامت عمومی و برخی عوامل آمادگی جسمانی موثر بر تعادل زنان سالمند طراحی شده است. اینپژوهش نیمه تجربی، با استفاده از طرح پیش آزمون- پس آزمون گروههای تصادفی انجام شد،کهدرآن45زنسالمندسالمبالای65سالبهصورتتصادفیبهسهگروهتمرین درآب(15نفر)،  KSD (15نفر)و گروه کنترل(15نفر)تقسیمشدند.پروتکل تمرینی ورزش در آب و KSD، به صورت دو جلسه در هفته و به مدت چهار ماه اعمال مداخله شد. در بررسی سلامت روانی آزمودنیها، پرسشنامه سلامت عمومی فرم 28 سوالی مورد استفاده قرار گرفت. به منظور سنجش تعادل ایستا از آزمون استورک، برای سنجش انعطاف پذیری از آزمون ولز، در اندازه گیری تعادل پویا از آزمون بالا و پایین رفتن از پله و برای سنجش قدرت عضلانی پایین تنه و پاها از آزمون صندلی ایستا استفاده شد؛ تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی نیز، برای تجزیه و تحلیل دادهها بکار رفت.انجام پروتکل تمرینی ورزش در آب، موجب بهبود معنادار تعادل پویا و ایستا، قدرت عضلانی و افسردگی شد اما تغییری قابل توجه در متغیر انعطاف پذیری ایجاد نکرد؛ از طرف دیگر، تمرین KSD، موجب بهبود معنادار قدرت عضلانی، تعادل پویا و ایستا و خرده مقیاس افسردگی (05.0P≤) شد. نتایج نشان داد که میانگین نمره اضطراب و افسردگی در گروه KSD، پایین تر از گروه کنترل می باشد. در مقایسه اثربخشی دو پروتکل تمرینی نیز، استنتاج شد که به جز خرده مقیاس افسردگیکه در گروه ورزش در آب، بهبود معناداری داشت (P≤0.05)، تفاوت برجسته ای بین هیچ یک از متغیرهای پژوهش، مشاهده نشد.براساسیافتههایاینپژوهش،بهکارگیریتمریناتدرآبوتمرینات شناختی KSD، منجربهبهبودتعادلایستاو پویا، قدرت عضلانی اندام تحتانی و برخی خرده مقیاسهای سلامت روانی نظیر اضطراب، افسردگی و کارکردهای اجتماعی می شود.