FORMALNA I NIEFORMALNA EDUKACJA OBYWATELSKAW DOBIE GLOBALIZACJI - Kshyshtof Jushchak (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
Проблема освіти сьогодні перебуває у центрі уваги як в організаторів громадянського життя, так і у дослідників. Посилюється розуміння необхідності увихованні розумної та мислячої людини. Це у свою чергу вимагає більш інтенсивноїпідготовки у сфері громадянської освіти, котра повинна починатись у родині, місцевому середовищі, а потім зосереджуватись у інституційній формі та неформальному оточенні. Таке виховання має плюралістичний характер, а також виховує людину гармонійну, яка вміє пошановувати права кожного члена суспільства. Ключові слова: формальна та неформальна суспільна освіта, демократія,громадянське суспільство, суспільна активізація.