Практика формування програм і навчального плану курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників - Mykola Solovei (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті проаналізовано роботу Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти щодо розробки освітніх програм і навчальних планів курсів підвищення кваліфікації й 2010-2015 рр. описано основні складові цього процесу, який включає: визначення цілей, стандартів, аналіз кваліфікаційних характеристик, побудову змістовних ліній програм, розробку навчальних планів і заходів щодо їх реалізації.