Організаційно-змістові засади підвищення кваліфікації вчителів в Україні (кінець ХІХ - початок ХХ століття) - Н. Р. Петрощук (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2013)
У статті висвітлено питання підвищення кваліфікації учителів на курсах та з'їздах в Україні кінця ХІХ - початку ХХ століття. Зокрема, розглянуто практичні й теоретичні аспекти перепідготовки вчителя як невід'ємні складові його успішної педагогічної діяльності.