ارزش پیشنهادی به مشتری درمدل کسب‌‌وکارهای ورزشی - ناصر غلامی; نجف آقایی; رضا محمدکاظمی; مرجان صفاری (Sport Sciences Research Institute, 2019)
ارزش پیشنهادی، دلیل ترجیح یک شرکت نسبت به سایر شرکت‌ها توسط مشتریان است. هر ارزش پیشنهادی متشکل از بسته‌ای منتخب از محصولات یا خدمات است که نیازهای یک بخش از مشتریان را برآورده می‌کند. هدف پژوهش حاضر، شناسایی مؤلفههای ارزش پیشنهادی به مشتریبه‌عنوان یکی از مؤلفه‌های نه‌گانة مدل کسب‌وکار استروالدر بود. این پژوهش ازنوعکاربردی و ازنظر روش گردآوری داده‌ها، توصیفی-  پیمایشی بود. جامعة آماری، مالکان و مدیران کسب‌وکارهای خدمات ورزشیو نیز خبرگان دانشگاهی بودند. تعداد 21 نفر با استفاده از راهبرد نمونه‌گیری گلوله‌برفی و به‌صورت هدفمند و غیرتصادفی تا مرحلة اشباع نظری انتخاب شدند. مصاحبه‌ها باز و نیمه‌ساختاریافته انجام شدند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و کدگذاری باز، محوری و تم انجام شد و مؤلفه‌های ارزش پیشنهادی به مشتری در حوزة خدمات ورزشی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که ارائة خدمات آموزشی به مشتری، خدمات مشاوره، خدمات رفاهی، خدمات سلامتی،تندرستی، تفریحی، پاسخ‌گویی به نیازهای احساسی و خدمات پزشکی ورزشی، مهم‌ترین ارزش‌های قابل‌ارائه در کسب‌وکارهای ورزشی بودند. پس از آن، پاسخ‌گویی به نیازهای مالی و فروش محصولات در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. براساس یافتهها، به مدیران کسب‌وکارهای ورزشی پیشنهاد می‌شود با تحلیل نیازهای مشتریان، ارزش پیشنهادی رقبا و تحلیل درونی و بیرونی کسب‌وکار خود، نسبت به خلق مؤلفه‌های ارزش پیشنهادی مشتریان به‌عنوان عنصر کلیدی رقابت در کسب‌وکارهای خدماتی ورزشی توجه ویژه‌ای داشته باشند.