بررسی تأثیر شیاف ایندومتاسین قبل از سزارین در کاهش درد پس از عمل - فاطمه تارا; عطیه منصوری; سارا میرزائیان; فاطمه نیازمند; اقدس کریمی; اکرم جعفرزاده (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: سزارین، یکی از شایع ترین اعمال جراحی است. درد پس از عمل باعث می شود که شروع موفق شیردهی مادر به تعویق افتاده و از طرف دیگر بهبود درد، باعث تسریع تحرک و ارتباط سریع تر بین مادر و نوزاد می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تجویز رکتال ایندومتاسین قبل از سزارین در میزان بی دردی پس از عمل انجام شد. روش‌کار: این مطالعه کارآزمایی دوسوکور تصادفی شده آینده نگر در سال 1390 بر روی 65 زن باردار با بارداری ترم که جهت سزارین الکتیو در بیمارستان تخصصی زنان ام البنین (س) بستری شده بودند، انجام شد. برای 35 بیمار قبل از القاء بیهوشی، شیاف رکتال ایندومتاسین و برای 30 بیمار، پلاسبو تجویز شد. میزان درد در دو گروه 3 و 24 ساعت پس از سزارین با استفاده از خط کش مقیاس دیداری درد بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های آماری کای دو و تی دانشجویی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: خصوصیات فردی دو گروه همسان بود. میانگین طول عمل در این مطالعه 45±108 دقیقه بود. دفع گاز طی 24 ساعت اول پس از سزارین در گروه ایندومتاسین به طور معناداری بیشتر بود (035/0=p). میانگین میزان درد در دو گروه شاهد و مورد در 3 و 24 ساعت پس از عمل از نظر آماری معنی دار نبود (05/0