З історії становлення суспільної допомоги дітям із психофізичними вадами в Україні - Анатолій Тучак; Тетяна Цюпак (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
У статті теоретично обґрунтувано історію формування громадської думки та ставлення до осіб із психофізичними вадами в Україні.