ارتباط بین هوش هیجانی و وضعیت تحصیلی در دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل - مریم احسانی; لیدا صباراد; فرزان خیرخواه (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2014)
هوش هیجانی به معنی ظرفیت ادراک،ابراز،شناخت ،کاربرد و مدیریت هیجان ها در خود و دیگران است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین وضعیت تحصیلی و هوش هیجانی در دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بابل طراحی شده شده است.این مطالعه توصیفی-تحلیلی برروی تمام 93 نفر از دانشجویان دندانپزشکی سال های 4و 5 و 6 دانشگاه علوم پزشکی بابل درسال تحصیلی 91-92 انجام شد. جهت تعیین میزان هوش هیجانی ازپرسشنامه هوش هیجانی بار_آن استفاده شد. معدل دانشجویان به عنوان شاخص وضعیت تحصیلی در نظر گرفته شد.اطلاعات با اسفاده از نرم افزار SPSS Version 18 وآزمون آماری T-test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. میانگین هوش هیجانی 49/353 بود و کمترین میانگین مربوط به خرده مقیاس تحمل استرس و بیشترین میانگین مربوط به خرده مقیاس همدلی کردن بود. بین خرده مقیاس هوش هیجانی در ورودی های مختلف اخلاف معنی داری وجود نداشت (P>0.05). نمره کل هوش هیجانی در دختران به طور معناداری بیشتر از پسران بود (01/0=p). همچنین نمره دختران در خرده مقیاس های واقع گرایی،روابط بین فردی ،خوشبینی،همدلی وخود ابرازی به طور معناداری از پسران بیشتر بود. بین روند تحصیلی دانشجویان بومی و غیر بومی (خوابگاهی) سال 4، 5 و 6 طی سالهای تحصیلی انها تفاوت معنی داری وجود نداشت(P>0.05) 0نمره کل هوش هیجانی در دختران به طور معناداری بیشتر از پسران بود. بین روند تحصیلی دانشجویان بومی و خوابگاهی در هریک از سه ورودی تفاوت معناداری وجود نداشت. بین هوش هیجانی و وضعیت تحصیلی رابطه معنی داری وجود نداشت.