Стан фізичної підготовленості студенток вищих навчальних закладів - Ольга Зіновіївна Касарда (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
Мета статті - аналіз показників, що визначають фізичну підготовленість студенток. У дослідженні брали участь 308 студенток 1-4 курсів денної форми навчання. Залежно від напрямку навчання згруповано в пʼять груп: іноземна філологія, психологія, початкова освіта, географія, міжнародні відносини; відповідно до місця проживання виділено три групи: мешканці гуртожитків, орендованих квартир, власних помешкань; залежно від місця народження - п'ять груп: народжені у великих містах, у малих містах, у містечках, у селищах, у селах. Результати та висновок: курс навчання, напрям навчання та місце народження не виявляють суттєвого статистично значущого впливу на досліджувані показники фізичної підготовленості (витривалості, швидкості, спритності, сили, гнучкості) студенток (р>0,1). Проте місце проживання виявляє статистично значущий вплив на показники спритності студенток (різниця між показниками за дисперсійним аналізом - на рівні значущості p<0,05).