تاثیر هشت هفته تمرینات اصلاحی منتخب بر درد و وضعیت سربه‌جلو زنان با سینه‌های بزرگ - مهدیه ملکی; نرمین غنی زاده حصار; ترکان عباسی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2020)
مقدمه و اهداف امروزه دردهای ناشی از ماکروماستیا هزینه های درمانی بسیاری بر افراد تحمیل میکند. ماکروماستیا وضعیتی است که سینه‌ها بیش از حد طبیعی، بزرگ می‌شوند. از مهمترین اثرات جسمی آن تاثیر بر انحناهای گردنی، سینه‌ای و کمری و همچنین درد در این نواحی است؛ بنابراین هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرینات اصلاحی منتخب منتخب بر درد و وضعیت سربهجلو زنان با سینه‌های بزرگ است. مواد و روش ها در مطالعه حاضر 32 دانشجوی زن با سینه‌های بزرگ (سایز فنجان13) با دامنه سنی 23-28 سال از بین دانشجویان زن دانشگاه ارومیه به‌‌ صورت هدفمند انتخاب و به ‌صورت تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. اندازه‌ِگیری میزان درد در ناحیه گردن توسط توسط مقیاس VAS و میزان زاویه سربه جلو با عکس برداری دیجیتال از نیم رخ بدن با استفاده از نرم افزار اتوکد در پیش‌آزمون و پس‌آزمون به عمل آمد. پس از اجرای هشت هفته تمرین اصلاحی منتخب سنتی-موضعی بر روی گروه تجربی، برای تجزیه و تحلیل آماری از آزمون شاپیرو-ویلک،‌ تی زوجی و تی مستقل با سطح اطمینان 95 درصد استفاده ‌شد. یافته ها یافته های تحقیق حاضر نشان داد برنامه تمرینی اصلاحی منتخب موجب کاهش معنی‌داری با سطح اطمینان 95 درصد در میزان زاویه سربه جلو و درد گردن در زنان با سینه‌های بزرگ شده‌است. نتیجه گیری به نظر می‌رسد تمرین اصلاحی با تحت کشش قرار دادن عضلات کوتاهشده، تقویت عضلات ضعیف، افزایش جریان خون عضلات، ریلکس شدن عضلات آنتاگونیست و متعاقبا افزایش دامنه حرکتی گردن منجر به کاهش میزان عوارض ناشی از سینه های بزرگ شده است؛ لذا انجام این تمرینات می‌تواند در کسب فواید جسمی و کاهش درد و بهبود کنترل پاسچرال در فعالیت روزانه این افراد حائز اهمیت باشد.