Türk Milli Takım boksörlerinin empati ve kendine saygı düzeylerinin saldırganlık ile ilişkisinin bazı değişkenler açısından incelenmesi - Vahit Ciris; Ersan Kara (Ozlem Book Center, 2023)
Sporcular için empati hem başarıyı elde etme hem de rakibiyle hoşgörülü bir ilişki kurmada önemli bir yetkinliktir. Empati başkalarının duygusal tepkilerini anlamaya yardımcı olan, etkili iletişim kurabilmek için oldukça kolaylaştırıcı bir beceri olup, bir konuya kendi perspektifi dışında, ben-merkezcilikten uzak ve karşıdaki kişinin bakış açısı ile bakabilmeyi gerektirir. Araştırma Modeli: Çalışma tanımlayıcı ve kesitsel türdedir. Evren ve Örneklem: Çalışma Türk Milli Boks takımı sporcuları ile yapılmış olup, kolayda örnekleme yöntemiyle Temmuz ve Ağustos 2021'de araştırmaya katılmayı kabul eden 62 sporcu ile gerçekleştirilmiştir. Sonuç: Saldırganlık değişkeni bakımından erkek ve kadınlar arasında anlamlı düzeyde farklılık çıkmıştır. Empati, Kendine Saygı ve Saldırganlık değişkenleri bakımından antrenman süresi seviyeleri arasında anlamlı farklılık bulunmamıştır. Varyans analizi sonuçlarına göre değişkenler bakımından ekonomik durum seviyeleri arasında anlamlı farklılık bulunmamıştır.