مقایسه تعداد و شاخص های پلاکتی در زنان باردار سالم و پره اکلامپسی - مریم زنگنه; بهزاد ابراهیمی; فیروزه ویسی; شهره ملک خسروی; نگین رضاوند; محمد رسول قدمی (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: پره اکلامپسی یکی از عوارض دوران بارداری است که باعث به خطر افتادن زندگی مادر و جنین می شود. مطالعات مختلف نشان دهنده نقش مهم پلاکت ها در پاتوژنز پره اکلامپسی می باشند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه شاخص های پلاکتی در زنان باردار سالم و زنان پره اکلامپسی و ارزش پیشگویی آن ها در مورد شدت پره اکلامپسی انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد - شاهدی در فاصله زمانی تیر ماه 1387 تا دی ماه 1389، بر روی زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه در هنگام وضع حمل انجام شد. افراد در سه گروه مبتلا به پره اکلامپسی خفیف (57 نفر)، مبتلا به پره اکلامپسی شدید (50 نفر) و زنان باردار سالم (102 نفر) قرار گرفتند. در حوالی زایمان، 5 میلی لیتر از خون وریدی افراد هر سه گروه در شرایط استاندارد آزمایشگاهی گرفته شد تا شاخص های پلاکتی آن اندازه گیری شود. برای سنجش شاخص های پلاکتی که شامل تعداد پلاکت، میانگین حجم پلاکتی، گستره توزیع پلاکتی و نسبت سلول های بزرگ پلاکتی بودند از دستگاه شمارش سلول های خونی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و روش آماری ANOVA (آنالیز واریانس) انجام شد. جهت بررسی تفاوت بین گروه ها از آزمون آماری توکی استفاده شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در این مطالعه بین زنان پره اکلامپسی و باردار سالم از نظر تعداد پلاکت و شاخص های پلاکتی اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (05/0