Про стан розробки та впровадження стандартів вищої освіти в галузі знань "Фізичне виховання, спорт та здоров'я людини" - Лариса Аркадіївна Харченко; Лоліта Вікторівна Денисова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розглянуто питання розробки та впровадження стандартів вищої освіти в галузі фізичної культури й спорту. Наведено основні вимоги до нормативної частини освітньо-професійної програми напряму підготовки "Спорт". З огляду на вимоги до рівня професійної підготовки кадрів в умовах інтеграції України у світовий процес соціально-економічного розвитку виникає необхідність модифікації процесу навчання, в основі якої розробка нових галузевих стандартів вищої освіти. Слід зазначити, що розроблені галузеві стандарти є невід'ємним складником для встановлення відповідності освітніх послуг до вимог стандартів вищої освіти у сфері фізичної культури і спорту та орієнтовані на відповідність національної системи вищої освіти до вимог галузі праці спеціалістів фізкультурного профілю.