Zjawisko przemocy w rodzinie na podstawie Niebieskiej Karty. Charakterystyka danych Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI - Barbara Małgorzata Kałdon (The Francis de Sales Scientific Society (TNFS.PL), 2016)
Artykuł nt. "Przemoc w rodzinie na podstawie Niebieskiej Karty. Charakterystyka danych Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI" przedstawia takie zagadnienia jak: przestępstwo znęcania się, skuteczność realizacji przez policję procedury "Niebieskiej Karty", analizę danych Niebieskiej Karty Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI, w tym; charakterystykę sprawcy przemocy domowej, profil ofiary przemocy w rodzinie, rodzaje przemocy domowej stosowanej przez sprawców, używki stosowane przez sprawców przemocy w rodzinie i ich skutki, przypadki przemocy względem osoby dorosłej i małoletniego oraz skutki założenia NK.