Diş Hekimliğinde Topikal Florür Uygulama Metotları - Hakan Colak; Serdar Baglar; Ertugrul Ercan (Cumhuriyet University, 2011)
<span style="line-height: 115%; font-family: "Times New Roman","serif"; letter-spacing: -0.05pt; color: black; font-size: 10pt; mso-bidi-font-weight: bold; mso-ansi-language: TR; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-language: EN-US; mso-font-width: 101%; mso-bidi-language: AR-SA;">Çocuklarda ve yetişkinlerde diş çürüğünün önlenmesi modern diş hekimliği pratiğinin en önemli niteliğidir. Diş hekimleri tarafından diş çürüğünün önlenmesi amacıyla çok sayıda koruyucu diş hekimliği programı geliştirilmiş olmasına karşın muhtemelen bunlardan hiçbiri florun uygun kullanımı kadar önemli değildir. Diş hekimleri hastaların optimal flor alımını sağlamak için çeşitli seçenekleri vardır. Bu makalede, diş hekimliği pratiğinde hem profesyonel hem de bireysel uygulanan farklı topikal florür uygulama metotların derlenmesi amaçlanmıştır