MODELUL PROIECTĂRII TRASEELOR INDIVIDUALE DE ÎNVĂŢARE ALE STUDENŢILOR ÎN MEDII DIGITALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
Abordarea individuală a instruirii, deşi permite a adapta procesul de formare la particularităţile individuale ale studenţilor, rămâne o abordare centrată pe profesor, iar calea după care studenţii parcurg o disciplină universitară (traseul de învăţare) este una şi aceeaşi. Pentru a implica plenar studenţii în activitatea de învăţare, didactica modernă propune individualizarea instruirii prin construirea de către student a propriului program de formare. În lucrare este descris modelul proiectării traseelor individuale de învăţare ca activitate comună a cadrului didactic şi a studentului. Cuvinte-cheie: abordare individuală, individualizarea instruirii, traseu individual de învăţare, design instrucţional, model de proiectare.