ویژگی های روان‌سنجی نسخة فارسی پرسش‌نامة وابستگی به تمرین در ورزشکاران - بهروز عبدلی; علیرضا فارسی; اکرم کاویانی (Sport Sciences Research Institute, 2016)
پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان‌سنجی نسخة فارسی پرسش‌نامة وابستگی به تمرین در ورزشکاران ایرانی انجام شد. تعداد ۲۳۰ ورزشکار نخبه از رشته‌های ورزشی انفرادی و تیمی به روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. ورزشکاران منتخب همگی از ورزشکاران حرفه‌ای بودند که پرسش‌نامة وابستگی به تمرین را تکمیل کردند. بر اساس نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی، یک ساختار شش عاملی به دست آمد که 71/72 درصد از واریانس را تبیین می‌کند. نتایج تحلیل عاملی تأییدی نیز نشان داد ساختار شش عاملی وابستگی به تمرین (کناره‌گیری، تداوم، تحمل، عدم کنترل، زمان، اثر خواستن) از برازش خوبی برخوردار است. سنجش پایایی پرسش‌نامه با استفاده از روش‌های همسانی درونی (7/0) و روش دو نیم‌کردن گتمن (86/0) نشان داد این پرسش‌نامه از ضرایب پایایی مناسبی برخوردار است. بنابراین، این مطالعه نشان می‌دهد پرسش‌نامة وابستگی به تمرین بعد از حذف سه سؤال با داشتن ضرایب پایایی و روایی رضایت بخش، ابزاری مناسب برای سنجش وابستگی است که پژوهشگران قادر خواهند بود از پرسش‌نامة وابستگی به تمرین به عنوان ابزاری روا و پایا در سنجش وابستگی به تمرین استفاده کنند.