EFECTE FORMATIVE ALE MODELULUI PEDAGOGIC DE FORMARE A COMPETENŢEI DE SELF-MANAGEMENT AL ACTIVITĂŢII DE ÎNVĂŢARE LA STUDENŢI - Lilia LAŞCU (Moldova State University, 2018)
Articolul prezintă implementarea și validarea experimentală a eficacității Modelului pedagogic de formare a competenţei de self-management (MPFCSM) al activităţii de învăţare la studenţi - pe de o parte, și determinarea nivelului final de deținere a competenței de self-management al activității de învățare la studenții de azi - pe de altă parte. În acest context, sunt determinate criteriile de constatare a nivelului competenței de self-management al activității de învățare la studenți, sunt prezentați indicatorii de performanță privind aprecierea nivelului de formare a competenței nominalizate și elaborate instrumentele de constatare a nivelului final de deținere a competenței de self-management al activității de învățare la studenți. Articolul prezintă rezultatele studiului prelucrate statistic și analizate textual. FORMATIVE EFFECTS OF THE PEDAGOGIC MODEL FOR THE TRAINING THE SELF-MANAGEMENT COMPETENCE IN STUDENTS ̓ LEARNING ACTIVITY This article presents the implementation and validation of the efficacy of the Pedagogical Model of Self-Management Competence (MPFCSM) learning activity on the one hand and the determination of the final level of self-management competency of the learning activity to students modern, on the other hand. In this context, the criteria for determining the level of competence of self-management of the learning activity of students are presented, as well the performance indicators regarding the assessment of the level of the nominated competence formation and the elaborated the tools for finding the final level of self-management competence learning activity to students are presented. The article gives the results of the study, statistically processed and textually analyzed.