Використання інтернет ресурсів для формування англомовної компетентності студентів-соціологів - Ольга Назаренко; Оксана Нестеренко (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2015)
Cтаття присвячена ролі вивчення іноземної мови на немовних факультетах вищих навчальних закладів. Зазначено необхідність професійно-орієнтованого підходу до вивчення іноземної мови та використання сучасних комп'ютерних технологій як одного із найефективніших засобів досягнення педагогічної мети. Розглянуто веб-квест  як один із продуктивних навчальних Інтернет ресурсів. Наводиться приклад практичного використання веб-квесту. Статья посвящена особенностям и роли изучения иностранного языка на неязыковых факультетах высших учебных заведений. Отмечается возрастающая необходимость профессионально-ориентированного подхода к изучению иностранного языка и использование современных компьютерных технологий как одного из наиболее эффективных способов достижения     этой цели. Рассматривается веб-квест как один из продуктивных учебных Интернет ресурсов. Приводится пример практического использования веб-квеста. The article is devoted to the peculiarities and the role of studying a foreign language at University faculties which do not specialize in training philologists and foreign language teachers. The article underlines а vital necessity of professionally oriented approach to foreign language  studying and using modern computer technologies as one of the most effective ways of achieving this aim. The  web-quest is considered as one of the most  productive academic Internet resource.The example of practical web-quest using is given.