ABORDĂRI CONCEPTUALE ALE COMUNICĂRII. DEFINIȚII ȘI IDENTITATE - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
A comunica nu înseamnă doar a vorbi, a transmite nişte cunoştinţe sau simple informații, niște noţiuni ori concepte generale, a primi și a oferi răspunsuri. Prin comunicare ne clădim propriul eu/sine şi o manieră individuală de a înțelege propria existență, precum și a celor din jur. În acest context, în articol sunt abordate unele aspecte conceptuale ale comu- nicării, dar și elementele principale ale actului de comunicare, imperios necesare în procesul de formare a competenței de comunicare interpersonală medic - pacient la mediciniști. Cuvinte-cheie: comunicare, concept, definiție, model, receptor, emițător, mesaj.