ПОВЕЗАНОСТ ПРИМЕНЕ НАСТАВНИХ МЕТОДА И ОБЛИКА РАДА НА ЧАСУ СА ШКОЛСКИМ УСПЕХОМ УЧЕНИКА - Radovan Antonijević; Dragana Radenović (Pedagogical society of the Republic of Srpska, 2023)
Предмет овог истраживања јесте повезаност контекстуалних чинилаца школске средине са школским успехом ученика у области математике и српског језика. Циљ истраживања јесте утврдити основне карактеристике повезаности у погледу примене метода и облика рада на часу и школског успеха ученика у области математике и српског језика. У истраживању је учествовало 600 ученика седмог разреда. Коришћена је дескриптивна метода, а подаци су прикупљени помоћу технике скалирања. На основу приказаних резултата, треба истаћи да, што су наставници давали више оцене наведеним аспектима примене метода и облика рада на часу математике и српског језика, то су оцене из ових предмета биле више.