Pensar i veure el món a través del concepte de cicle - Conxita Márquez Bargalló (Universitat Autònoma de Barcelona, 2006)
Cal reivindicar l'interès de treballar el concepte "cicle" a les diferents etapes educatives (infantil, primària, secundària), presentant algunes experiències, dificultats i reflexions en-torn a alguns dels cicles que es treballen a l'ensenyament obligatori, especialment el de l'aigua.