Критерії оцінювання рівня оволодіння студентами технікою дихальних вправ із хатха-йоги за європейською кредитною трансферною системою - Ганна Вікторівна Толчєва (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2015)
На етапі підготовки майбутніх фахівців у вищих навчальних закладах постає проблема збереження їхнього здоров'я. Підвищення характеристик здоров'я студентів пропонується здійснювати за допомогою організації занять із хатха-йоги. Застосування вправ із хатха-йоги потребує розробки критеріїв оцінювання рівня оволодіння студентами техніки за європейською кредитною трансферною системою. Завдання роботи - розробка критеріїв оцінювання рівня оволодіння студентами технікою дихальних вправ із хатха-йоги за шкалою європейської кредитної трансферної системи. Аналізуються засоби практики з хатха-йоги, які можна застосовувати на заняттях зі студентами початкового рівня підготовленості. Надано рекомендації до належного виконання студентами дихальних вправ із хатха-йоги. Обґрунтовано критерії оцінювання рівня оволодіння студентами техніки дихальних вправ із хатха-йоги за національною шкалою та шкалою європейської кредитної трансферної системи.