Ліберальна освіта для культурно-пізнавального туризму - Александр В. Міколайчак (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті висвітлено специфіку підготовки спеціалістів для потреб культурно-пізнавального туризму з використанням методів ліберальної освіти. Обгрунтовано застосування методів ліберальної освіти у навчальних закладах, котрі готують професійні кадри, зокрема, кваліфікованих організаторів різних форм відпочинку. В статье рассматривается либеральное образование для нужд культурно-познавательного туризма, который должен фигурировать в центре интерессов высших учебных заведений,  готовящих профессиональные кадры квалифицированных организаторов форм отдыха. This article attempts to shed light on the issue of liberal education to the needs of cultural tourism, which should be figured in higher educational establishments specializing in professional training of skilled leisure organizers.