До питання підготовки майбутніх учителів фізичної культури до використання рухливих і національних ігор у професійній діяльності - Лія Володимирівна Гальченко (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті наведено результати аналізу науково-педагогічної літератури та анкетування студентів вищих навчальних закладів щодо підготовки майбутніх учителів фізичної культури до використання рухливих і національних ігор у професійній діяльності. Завданням дослідження було визначення актуальності підготовки майбутніх учителів фізичної культури до використання рухливих і національних ігор у професійній діяльності. Аналіз психолого-педагогічної літератури та результати анкетування студентів засвідчили, що проблема підготовки майбутніх учителів фізичної культури є актуальною й досліджується вітчизняними та іноземними науковцями. Аналіз відповідей студентів засвідчив, що майже (22,20 %) опитаних студентів вищих навчальних закладів повністю володіють умінням організовувати змагання з рухливих і національних ігор, що свідчить про актуальність обраної теми дослідження.