СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЯК СУЧАСНА НЕОБХІДНІСТЬ ДЛЯ БАТЬКІВ-УСИНОВИТЕЛІВ - Н. Чернуха; А. Cлабковська (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2021)
У статті узагальнено наукові роботи щодо соціальної відповідальності, розглянуто її струк- туру. Визначено два основні типи - реальна і потенційна. Метою публікації є узагальнення результатів дослідження з тематики соціальної відповідальності, виокремлення основних осо- бливостей соціальної відповідальності батьків-усиновителів. Репрезентовано систему заходів щодо охорони дитинства в Україні, яка передбачає визначення основних правових, економіч-  них, організаційних, культурних та соціальних засад щодо охорони дитинства, удосконалення законодавства про правовий і соціальний захист дітей, приведення його у відповідність з між- народними правовими нормами у цій сфері. Зроблено висновок про те, що наявність соціальної відповідальності батьків-усиновителів є запорукою стратегічних і тактичних цілей процесу усиновлення.