HALDUN TANER'İN "SANCHO'NUN SABAH YÜRÜYÜŞÜ" ADLI ÖYKÜSÜNÜ İKİ FARKLI ANLATIM TEKNİĞİ İLE OKUMA DENEMESİ - Gökmen Boztilki (Sakarya University, 2013)
Nitelikli edebiyat okurlarının yetişmesi ancak nitelikli metinlerin ders kitaplarında yer bulması ve bu metinlerin çağdaş edebiyat kuramlarına uygun olarak anlamlandırılması ile mümkündür. Haldun Taner'in Sancho'nun Sabah Yürüyüşü adlı öyküsü de bu türden okumalara imkan sağlayacak nitelikte bir açık yapıttır. Bu çalışmada, öykü yabancılaştırma ve karnavallaştırma gibi farklı iki teknikle yorumlanmaya çalışılarak bu tür açık metinlerin alımlanması aşamasında kullanılacak yöntemlere örnek verilmeye çalışılmıştır.