اثربخشی تمرینات منتخب مهارت‌های روان‌شناختی (PSTs) بر استحکام ذهنی،تعهد ورزشی و مهارت دریبلینگ فوتبالیست‌های نوجوان 13 تا 15 سال مشهد - ناصر پازشی; مهدی محمدی نژاد; سعید نظری (Sport Sciences Research Institute, 2022)
پژوهش حاضر به ‌منظور بررسی اثربخشی تمرین مهارت‌های روانشناختی منتخب بر استحکام ذهنی، تعهد ورزشی و مهارت دریبلینگ فوتبال، فوتبالیست‌های نوجوان 13 تا 15 سال مشهد صورت گرفت. تعداد 30 نفر از فوتبالیست های نوجوان عضو باشگاههای دسته اول شهر مشهد به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و گواه تقسیم شدند. در مرحله پیش‌آزمون، آزمودنی‌ها به تکمیل پرسش‌نامه‌های استحکام ذهنی، تعهد ورزشی و همچنین آزمون مهارت دریبلبنگ (مور-کریستین) پرداختند. گروه تجربی به مدت هشت هفته به انجام تمرینات ویژه مهارت دریبلینگ فوتبال به همراه تمرینات منتخب مهارت‌های روان‌شناختی پرداخت. در تحلیل دادههای پژوهش از آزمون های تحلیل واریانس مرکب و تی مستقل استفاده شد. یافته‌ها در پس‌ آزمون نشانداد گروه تجربی در تمامی متغیرها عملکرد بهتری نسبت به گروه گواه داشت. نتایج نشان میدهد که تمرین مهارتهای روانشناختی شاخص های روانی و عملکرد حرکتی را بهبود می بخشد.