بررسی آلودگی سطوح بیمارستان محل بستری بیماران کرونا و آزمایشگاه جامع تحقیقات نیشابورسال 1399 - ابوالفضل نعیم آبادی; صفورا جوان; نغمه امین الا سلامی; هادی فاضل; نیره امینی ثانی (Mashhad University of Medical Sciences, 2022)
زمینه وهدف:COVID-19 می تواند مستقیماً از طریق قطرات تنفسی یا غیرمستقیم از طریق وسایل که باعث انتقال عفونت می شوند منتقل شود .این تحقیق با هدف شناسایی ویروس در محل های تماس بیماران مبتلا با سطوح مختلف آلوده به ویروس از قبیل آمبولانس حمل بیماران، محل های نمونه گیری ، اتاق های معاینه ، اتاق های بستری و آزمایشگاه به انجام رسیدمواد وروشها:نمونه برداری ها بر اساس دستور العمل سازمان جهانی بهداشت انجام شد، نمونه های محیطی با استفاده از یک سواب و با نوک مصنوعی و یک شافت پلاستیکی انجام گرفت در این مطالعه سعی شد نمونه برداری در ساعت های شلوغ بیمارستان انجام گیرد و تعداد کل نمونه ها 48 نمونه برداشت گردید و در نهایت نمونه ها توسط روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز-رونویسی معکوس (RT-PCR)مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها:نتایج نشان داد که داخل 36 نمونه بیمارستان 8 نمونه مثبت بوده و در 10 نمونه آزمایشگاه جامع نیز دو نمونه مثبت گزارش شده است با توجه به غیر نرمال بودن داده ها برای مقایسه مجموعه های داده های سطوح مختلف از قبیل (پلاستیکی،فلزی، چوبی،شیشه، الیاف و جسم زنده) از آزمون Kruskal-Wallis استفاده شد. طبق نتایج بدست آمده بین سطوح با جنس ها مختلف و میزان مثبت بودن تستها ارتباط معنی داری مشاهده نگردیدpvalue=0.341) ).نتیجه گیری:قطرات تنفسی آلوده می توانند توسط جریان هوا جابجا شده و روی سطوح رسوب کنند. با توجه به نوع سطوح و ماندگاری بالاتر این ویروس ها بر روی این سطوح لزوم ضدعفونی مرتب و روزانه قبل و بعد شیفت و در مواقع مواجهه با آلودگی با ویروس حتما باید با ترکیبات ضد ویروسی مناسب با سطح، گندزدایی گردند. در مورد بقیه سطوح مانند پارچه و الیاف آلودگی دیده نشده است ولی با توجه به سرایت این ویروس باید احتیاط های لازم در نظر گرفته شود.