ASPECTE PSIHOSOCIALE ALE COPILULUI CU AUTISM - USM ADMIN (Moldova State University, 2020)
Articolului de față ia în discuție procesul de evaluare, diagnosticare și de intervenții multimodale a copiilor care suferă de autism. Ideea principală este ca autismul să fie diagnosticat cât mai timpuriu posibil, ținând cont de faptul că, printr-o intervenție precoce, de către o echipă multidisciplinară, rezultatele pot fi ameliorate pe termen lung, experiența practică demonstrând că terapia autismului se bazează în primul rând pe educație. Cuvinte-cheie: autism, tulburare, comportament, psihodiagnostic, incluziune, intervenții multimodale.