Üniversite Öğrencilerinin İkinci Dilde Yazma Konusunda Akran Dönütüyle İlgili Algılarına Yönelik Derinlemesine Bakış: Fenomenolojik Bir Yaklaşım - Eda Duruk (Anı Publishing, 2016)
Öz. Bu fenomolojik çalışmanın amacı Türkiyedeki bir devlet üniversitesinde hazırlık okuyan öğrencilerin akran dönütüyle ilgili görüşlerinin onları eğittikten sonra değişip değişmediğini incelemektir. Çalışma 2014 yılında zorunlu olarak hazırlıkta okumakta olan 25 Tıp Fakültesi öğrencisini kapsamaktadır. Katılımcıların eğitim öncesi ve sonrası görüşleriyle ilgili daha açık bir inceleme yapmak için bu nitel çalışmada veriler eğitim öncesi ve sonrası uygulanan yarı-yapılandırılmış görüşme ile toplanmıştır. Her bir eğitim süresince, öğrencilerden eğitim sonrası yansımalarını yazmaları istenmiştir ve bunların incelenmesi sonucunda bir sonraki eğitim süreci şekillenmiştir. Çalışmada toplanan veriler içerik analazi tekniği ile incelenmiştir. Bulgular öğrencileri akran dönütüyle ilgili eğitmenin onlarda bu konuyla ilgili farklı algılar yarattığını göstermiştir.