طراحی ابزار ارزشیابی کیفیت تدریس اساتید مبتنی بر فیلم تهیه شده از کلاس درس - اکبر بابائی حیدرآبادی; کاوه اسلامی; مرضیه عربان; هاشم محمدیان; ناصر حاتم زاده; آرش سلحشوری; احمد فخری; مهرنوش جاسم زاده; نسرین شمس جاوی; آسیه کتان باف نصب; شیرین عباس پور (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2019)
رفتار آموزشی اساتید، یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در فرآیند یاددهی و یادگیری دانشجویان می باشد که ارزشیابی مداوم آن، ضامن بهبود کیفیت عملکرد مدرسین و فعالیتهای آموزشی می باشد. این مطالعه با هدف طراحی ابزار ارزشیابی کیفیت تدریس اساتید مبتنی بر فیلم کلاس درس انجام شد. ایـن پژوهـش یـک مطالعـه ترکیبـی اسـت کـه با روش بحث گروهی متمرکز به منظـور طراحی و روان سنجی ابـزاری جهـت بررسـی کیفیت تدریس اساتید در دانشگاه علوم پزشکی اهواز در سال 1397 تا 1398 انجام شد. گروه هدف شامل اساتید، دانشجویان و متخصصان آموزش پزشکی بودند. پس از مطالعه متون و ابزارهای گردآوری شده مرتبط و نظرات صاحب نظران، 36 سوال در قالب پرسشنامه اولیه طراحی شد. جهت روایی محتوایی و صوری به منظور استفاده از نظرات خبرگان، پرسشنامه اولیه در اختیار 14 نفر از متخصصان آموزش پزشکی، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، پرستاری، مامائی، فنآوری اطلاعات سلامت و روانپزشکی قرار گرفت. پس از اعمال نظرات خبرگان، در نهایت 24 سوال در قالب چهار حیطه شامل ارتباط غیرکلامی (9 سوال)، ارتباط کلامی(4 سوال)، تعامل با دانشجو (6 سوال) و مدیریت کلاس(5 سوال) بدست آمد. در مرحله تعیین اعتبار، هر 24 سوال دارای روایی محتوایی قابل قبول ( 7/0 تا 1) بود. ضریب کاپا برای این ابزار 8/0 بدست آمد که نشان از پایایی ابزار دارد. پرسشنامه طراحی شده جهت ارزشیابی کیفیت تدریس اساتید بر اساس فیلم، از روایی و پایایی قابل قبول برخوردار است.