تأثیر ابعاد آمیختة بازاریابی اجتماعی بر پیشگیری از بروز رفتارهای پرخاشگرانه در تماشاچیان ورزش فوتبال - سیروس احمدی; علی خجسته; سهیلا اینانلو; رضا مرتاضی (Sport Sciences Research Institute, 2021)
هدف از پژوهش حاضر تأثیر ابعاد آمیختة بازاریابی اجتماعی بر پیشگیری از بروز رفتارهای پرخاشگرانه در تماشاچیان ورزش فوتبال است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی و همبستگی است. روشانجام پژوهش حاضربرمبنایهدف ازنوع کاربردی و به شکل میدانی انجام شده است. جامعة آماری این پژوهش را کلیة تماشاچیان تیم پرسپولیس، تشکیل می دهند که تعداد دقیق آنها مشخص نیست و ملاک تعیین تماشاچی، حضور دراستادیوم آزادی تهران در هنگام بازی تیم بود. از اینرو با توجه به جدول مورگان، حداکثر تعداد نمونة آماری (384 نفر) انتخاب شد. برای گردآوری داده‎ها در این پژوهش، از دو ابزار بهره گرفته شده است. پرسش‌نامة آمیختة بازاریابی اجتماعی هاستینگز و سارن، (2003) و پرسش‌ نامة تئوری رفتار برنامه ریزی شده آجزن (1991). روایی ابزارها اندازه گیری به سه صورت روایی ظاهری (ایرادات نگارشی)، روایی محتوا و روایی سازه (روایی همگرا و روایی واگرا)، مورد تأیید قرار گرفت و پایایی آنها نیز پس از مطالعة مقدماتی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید و تأیید شد (79/0 ≤α). به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی (درصد فراوانی) و آمار استنباطی استفاده شد. به منظور بررسی نرمال بودن توزیع داده ها از شاخص های کجی و کشیدگی و به منظور بررسی روابط بین متغیرها از معادلات ساختاری استفاده شد. جهت انجام این آزمون ها از نرم افزارهای اس پی اس اس و آیموس نسخة 22 استفاده شد. نتایج نشان داد ابعاد آمیختة بازاریابی اجتماعی بر پیشگیری از بروز رفتارهای پرخاشگرانه در تماشاچیان ورزش فوتبال تأثیر معناداری دارد.