Рекреаційно-туристичний потенціал Волинської області - Анатолій Цьось; Тетяна Овчаренко; Світлана Калитка (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Волинська область має вигідне географічне положення - роміщена на перехресті важливих міжнародних та національних туристичних маршрутів. Волинський край багатий туристичними ресурсами, які представлені комплексом історичних, архітектурних, природних, мистецьких, літературних пам'яток, що дає змогу задовольнити пізнавальні інтереси туристів. Наявність великої кількості озер, річок, гаїв, лісів є підставою для творення оздоровчо-рекреаційних зони для відпочинку й ефективного оздоровлення різних груп населення.