Temel Beceriler ve Türkçe Öğretimi - Mehmet KURUDAYIOĞLU; Özlem ÇETİN (Mehmet KURUDAYIOĞLU, 2015)
İnsanın çevresiyle kurduğu bağı güçlendirmek, düşünce ve ifade gücünü artırmak, çağdaşlaşmasının önünü açmak amacıyla ana dili eğitimi önemlidir. Türkçe dersi, bilgi değil beceri dersidir. Buna bağlı olarak Türkçe dersinin amacı, dört temel dil becerisi olan okuma, dinleme, konuşma, yazma ile bağlantılı olarak programda yer alan temel becerileri (Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, iletişim kurma, problem çözme, karar verme, bilgi teknolojilerini kullanma, araştırma, girişimcilik) de geliştirmektir. Bu çalışmanın amacı, İlköğretim Türkçe Dersi Öğretim Programı'nda yer verilen temel becerileri açıklamak, temel becerileri geliştirme yolları üzerinde durmak ve temel becerileri geliştirmeye yönelik etkinlik önerileri sunmaktır.