Формування в учнів 11 класу компетентності в англійському усному діалогічному мовленні засобами YouTube - В'ячеслав Шовковий; Руслана Степанюк (Taras Shevchenko National University of Kyiv, 2022)
У статті розглянуто питання формування  компетентності в англійському усному діалогічному мовленні  учнів старшої школи з використанням відеоматеріалів YouTube на уроках англійської мови. Уточнено зміст та компонентний склад компетентності в англомовному діалогічному мовленні учнів старшої школи, здійснено добір YouTube матеріалів, релевантних цілям навчання та віковим особливостям учнів.  Виділено й описано етапи навчання зазначеної компетентності та розроблено систему вправ для її формування в учнів 11-го класу на засадах критерію етапності, що охоплює чотири складники: оволодіння реплікуванням, оволодіння певними діалогічними єдностями, оволодіння мінідіалогом та уміння вести діалоги різних типів.